BOHSIA!

by - 7:45 AM


after our last paper, finally! nad & norly ajk tgk wayang. dh agk dh sbnar nye coz dorg mmg kaki wayang! :D


okeh okeh, bout the movie?...
* for me? boleh tahan. jalan cerita? okeh laaa.

* pelakon? i'm not a big fan of nabila huda, but i like the way she act. x kaku like fasha
sandha
. ooppssss. hahah.

* paling i meluat bout this film, citer nya yg tergantung. dont really know what happened next
to all of them. benci benci benci.

lawan punya lawan, then THE END. rili hate that kind of ending. :(
here's the sinopsis :D

Bohsia mengisahkan dua remaja Amy dan Tasya yang menjadi mangsa kerakusan kekejaman manusia berhati binatang. Tanpa pendidikan dan latar belakang keluarga yang sempurna, Amy dan Tasya memilih untuk terjebak dalam dunia rempit oleh pengaruh teman lelaki. Muz teman lelaki Tasya seorang suka cakap besar dan Acai teman lelaki Amy seorang yang pantang dicabar.

Bapa Amy seorang kaki judi sering mengangu kehidupan Amy. Azam seorang bapa ayam cuba memujuk Amy kembali padanya dan insaf atas kesilapannya yang dulu. Amy yang mengetahui pekerjaan Azam cuba menjauhkan dirinya pada Azam. Muz terpikat pada Aisyah tetapi tidak mengetahui Aisyah ialah adik kepada Azam. Tasya yang berang dengan kecurangan Muz,relakan dirinya ditiduri Acai dan gengnya.

Tasya merasakan hidupnya tidak bermakna, membunuh diri. Muz mendedahkan cuba memberitahu identiti abangnya dan dirinya sebagai mat rempit. Azam kecewa tidak dapat memujuk Amy bertindak merogol Amy. Amy melarikan diri dari Azam dan cuba berlindung dengan bapanya Salleh. Salleh yang mabuk cuba mengambil kesempatan pada Amy.


p/s : hope u enjoy the movie. :)

You May Also Like

0 comments