nk saya rasuah kamu?

1:16 AM


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


ada kwn aku neh, a boy. kaki motor. a classmate of mine.
dia beli motor & tukar lah cover smua.

ntah laa,xreti sngt laa psal motor neh

abes segala cover motor dia tukar
drpd motor LC biasa terus jd motor yg lain dr yg lain r.
i mean the design. bentuk motor still the same. num plat kt motor tuh pon dia tukar, l
etak kan dkt handle motor tuh
enjin motor tuh pon dia tukar gak.
lebih dr spesifikasi yg jpj tetap kan.
bila road blok
*eja cmtuh ek?.. errr,nevermind!..sudah semestinya lah kena tahan ngn polis or jpj or whatsoever.
*RELA bwat road blok smlm kt seksyen 7.

then ada lah 1 hari neh, dia kena tahan masa polis wat road blok.

then kwn aku neh xnk laa motor dye kena tarik, coz dh ubah motor mahal2,
around rm2+++, xkan nk biarkan polis tarik motor dye n
letak jer dlm lori tuh
msti lah calar2 kan kan?
polis pon kisah pe motor tuh calar2. aku klu jd polis pon,
pedulik pe motor dorg calar2. hehehe
okeh2.pe daaa.
then polis neh pon slow talk laa ngn kwn aku neh.

polis tuh mntk rm100 from him tuk dilepaskan, drpd motor dia kena tarik.

*ini dinamakan rasuah ye anak-anak!

kwn aku neh pon terpaksa r bagi coz xkan lah dye nk senang2 je biarkan motor kesayangan rm2+++ dia kena tarik kan kan?

*org yg bagi rasuah pon berdosa gak ye anak- anak.

but skg neh kwn aku tuh dh tukar blik tmpat ekzos,
yg bunyik tuh kurang kuat ckit.

so, klu kena tahan lgi xde r dia kena bg rasuah lagi. heheh
act, awek dia yg suh tukar.
nseb baik laa ada awek yg membimbing.
polis yg mntk rasuah tuh pon,
polis junior2 kot. coz nmpk muda kata nya.
ishk ishk,
klu mntk rasuah rm100.
tp klu kantoi, dh r masuk lokap
& kena byr berganda2 lg dr rasuah yg ko dpt tuh.
pe daaaa.

mgkin kter sndiri pon xsedar kita pon ada rasuah org, dgn memberi gula2 or coklat ke?
heheh
**renung renung kan dan selamat beramal :)

You Might Also Like

5 comments