BAD ASS roomate !

8:40 AM

hellooo !

raya ke2 aritu, my family & i pergi temerloh, hantar my sis balik hostel dia. kerajaan hantar dia kerja kt hops.temerloh, for 2 years kot, xsilap. hosp tuh chantek sngt2, hosp baru, bukan cm hosp ampuan rahimah kt klang tuh. HAHA. joking2.
hostel dia mcm apartment, ada kitchen, living room, large bathroom & 1 bedroom with 2 beds. semua nya baru lah, kalau lah i dpt tnggl sna, mmg masyuk! sepatutnya seorang untuk 1 apartment, but bnyk sngt fresh doctors skg neh, so pihak hosp terpaksa letak 2 people in 1 apartment. kebetulan plak my sis dpt roomate yang,,, err...'teruk'

i rasa her roomate kaya gila nk mati kot. coz roomate dia siap beli fridge, tv, astro, 2 rice cooker, microwave, iron (*of coz), water heater, water filter & AIR CON! but sayang nya, roomate dia tuh KEDEKUT GILA NAK MATI. hmm, dh nama pon roomate, perlu lah beramah mesra. neh x, langung xtegur my sis. siap cakap yang semua barang2 dlm rumah tuh, dia punya. & lngsung x offer my sis tuk gunakan. dh laa dia amek ruang bnyk gila nk mati tuk letak brg2 dia, & lngsung xnk berbaik ngn my sis.

i dont really like people yang berpegang pd prinsip
'whats mine, is mine & whats yours is yours'
bila dh roomate tuh perlu lahh share ckit2, kan kan?
sharing is caring.
neh bila dia tgk tv, buka untuk dia je, & bila dh xtgk, tutup cepat2. goshhh!

hello! i know u'r rich but my parents ajar ktorng to share with others, coz bila kita kedekut ngn orang, orang akan kedekut ngn kita. kang bila tuhan amek semua harta ko blik, bru laa sedar ko ek.
but mcm biasa lah, my sis tetap bersabar. siap hantar msg raya kt dia lagi, siap ucapan hari raya, tanya khabar & tnya nk blik hosp bila. but roomate dia reply with 2 words jer. grrrr'

so my mum baca lah yasin to cool her roomate's heart.heheh. & td my sis antar msg, kata roomate dia dh blik bilik & siap kemaskan barang untuk my sis letak barang2 dia lagi. hehe. begitu kuat nya penangan surah yasin.

tp klu zaman2 sekolah dulu, klu orang buat jahat kt kita, msti kita suruh orang baca yasin & doakan fail spm lah, hahah. or dapat bad luck lahh.
hmm, zaman budak2. ;)

You Might Also Like

2 comments