jalan raya lagi

1:55 AM

beza kan?


situasi 1
pagi td masa i nk pergi class, i drive laju2 coz dh lambat.ngah cari parking lot kt parking bertingkat tuh. masa nk turun tingkat bawah, msti lah laju kan kan? but of coz laa, i guna brake. xkan laa i nk langgar kereta yg kt depan tuh. so, adalah kereta kenari pompuan gila neh.i konon2 hampir langgar kereta kenari buruk dia tuh. dia pon ngah naik, msti laa pkai gear 1, n dgn laju nya naik & kereta i pon, dgn pkai free gear, nk turun bawah, msti laa laju. then hampir bertembung. dia pandai2 lak pandang i, memaki hamun sorg2 mcm orang gila dlm kereta dia. then i pun pandang dia blik, gelak kan jer. buat dia bengang. bengong,, ko pon salah, xpandang belakang nape?? xkan laa i nk langgar kereta dia. HAHA. *klu langgar, padan muka ko.

situasi 2
masa i blik dr pegi beli mcD yg dpt coca cola glass free tuh (*hahah), i pon drive laa seperti biasa menghala ke roundabout depan uitm neh. i ddk kt lane kanan sekali, then ada lah pompuan neh, kt lane sebelah. bwk kereta honda ape ntah, but kereta besar lahh. then i pon nk pusing laa roundabout tuh, then xpsal2 pompuan neh main masuk jerr lane i, dgn x bg signal nyaa. i terpaksa laa stop kt tgh2 jalan tuk kereta dia yang besar tuh. hmm, nk maki hamun lah jgk sorg2 dlm kereta td, but blum smpat i nk maki sorg2, pompuan tuh angkat tangan dia, tnda sorry lah coz msuk jalan i td. fuhh, lembut hati aku dia angkt tangan, atleast ada jgk yang bertoleransi di jalan raya.



*kkdg hangin jerr ngn pemandu2 di jalan raya neh. hmmm,,

You Might Also Like

0 comments