looking for a broadband ?

8:09 AM



hellooo ;)

kali neh i nak bgtaw pengalaman i menggunakan kedua2 broadband di atas neh. seriously, i lagi tertarik kepada celcom broadband. dengan iklannya yang gigantic dimerata-rata tempat, siapalah tak terpikat.hihi'

so, last year i signed up to celcom broadband. i bought it kt LOW YAT, promotion lah konon2 nyaa tapi bg i tetap mahal laa jga, hampir rm3++. disebabkan keadaan i yang terdesak sngt2 nak kan internet plus duit masa tuh mmg ada, i pon beli laaa.
tp i amik yang murah jerr, plan yang rm68 kot.
orang celcom tuh kata area shah alam neh mmg confirm lahh area yang paling masyukk, mmg dpt lah nk on9 tanpa tersedak2 lambap mcm siput babi. mula2 i on9 atas katil, masuk 1 week katil i dh tak dpt line. then i pindah kt hujung katil. 1 week lpas tuh, line kt hujung katil dah tak dpt. then i try on9 kt katil roomate i, then again...1 week line semakin lembap lembap dan lembap sampai seluruh kawasan bilik i & ruang tamu i dah cuba. ;(

tapi tak pe lah, coz i berfikiran yang ambik plan murah so services nyaa pun mesti laa tak mantop kan kan. so, lama laah juga i guna. dalam berbulan2 lamanyaaa. sampai lah i bagi the broadband to my sis.

*tapi bg yang still nak guna kan celcom broadband pada harga yang rendah, bley amek yg student plan punyaa. just rm50 sebulan. **bijak wang** ;D

so, baru2 neh i beli maxis broadband. mula2 mmg lahh takot nak beli coz i tak pernah laa tgk kwn2 i yang guna. tapi disebabkan harga yang mmg murah, i pon beli laah. murah? ha'a. i just kena bayar total rm180 jerr berbanding celcom, dlm lingkungan rm3++. & disebabkan i neh pengguna setia maxis & dah lama guna postpaid, i dapat modem tuh for FREE & FREE 2 bulan yang pertama ;D
*oh yaa, klu nak jimat lagi boleh beli modem yang boleh masuk segala jenis line tuh. tp i tak nak, coz design nyaa yang tak cantik,HAHA

so, kira nyaa maxis akan bayar balik laa duit kat i bulan2 nnti through my bills. i tak ambil plan yang mahal2, cukup lah dengan plan yang paling murah sekali, rm48 sebulan. coz i bukan nyaa pengguna internet yang tegar. download macam2, youtube or apa ke jadahnyaa. cukup lah i dpt buka my emails, fb & jalankan my business.

& & & yang paling i berpuas hati sangat, walaupon murah tapi internet nya sangat lahhh F1 ! laju jerr.. senang je nak buka apa2.
tapi tapi tapi ada juga keburukan nyaa. maxis punya volume quota hanyalah 1.5 G shj. so, klu dah tak ingt dunia sngt downlad mcm2, soo internet mmg lah akan jadi lembap. tuh semua org tahuu' ;(

apa pon, i bukan nak beria2 promome maxis ke apa, i just berpuas hati dengan perkhidmatan neh. ;)
tapi kebenaran nyaa,ia sebenarnya terletak kt area korang tinggal. klu i pakai maxis broadband i neh, kt umah i di pantai morib tuh, mmg lah tak kan dpt internet.
just ingt, sebelum beli apa2, survey lah terlebih dahulu yerr. bye!

You Might Also Like

2 comments