NURYADI by Soong Ai Ling

9:26 AM

HELLO & HAPPYY NEW YEAR guys!

i'm going to update yang aku pergi pedicure siang tadi. aku bukan lah jenis suka pergi cuci tangan cuci kaki sangat, but certain time, ada kalanya horman perempuan tu datang, memang aku akan pergi jugalah.

kebetulan aku tido ampang malam tadi then ada customer nak jumpa at noon tadi, so why not sementara tunggu tengahari, aku pon pergi ajelah. lagipon dah agak lama target nak pergi NURYADI ni.



NURYADI, by Soong Ai Ling
Nail Salon
  • Level 2, Great Eastern Mall
  • Kuala Lumpur, Malaysia






i called to make an appointment sebelum datang, sebab tempat2 macam ni biasanya ramai orang lagi2 time lunch hour. pekerjanya friendly, angkat call then cakap boleh walk in sebab tak ramai pon pagi tadi.

disebabkan NURYADI ni takde website untuk aku tengok menu nya, and nak budget duit, so sampai2 kat sana lah baru aku dapat tengok menu and pilih apa untuk di buat.

usually, kalau aku pergi nail salon, i came to relax. so, memang express mani pedi out of the list. aku nak express buat apa, bukan nak rush pon. i choose, buffing for nails, and classic pedicure.

aku tak pilih manicure sebab, kau bayar mahal2 then kuku ko akan cantik untuk max of 7 days sahaja. buffing pon dh kira mencukupi. yang penting, aku suka rendam2 kaki, massage2 kaki, rasa macam heaven gituu. buffing tak perlu sangat untuk kaki, sebab bukan orang tengok pon kaki kita sangat sama ada kilat ke tak. but kuku ya! aku pernah kawan datang pegang tangan then belek2 kuku aku. kebetulan masa tu aku baru lepas manicure, so kuku aku sangat cantik and berkilat. tak pasal2 kena puji. eh? heheheeee. 

so, back to the story, 1st soalan aku akan tanya is, berapa lama? berapa lama for the pedicure? i was informed, 45mins - 1 hour, so aku pon fikir, hmm standard lah tu. kalau pilih foot spa, memang akan 1 jam. but foot spa mahal sangat, for my budget untuk kaki.

being me, aku memang particular jam berapa start and jam berapa habis. same goes to bila aku pergi body massage / facial or any other nail salon. kalau once kau tak tepati masa, memang thats the 1st and last aku datang. 

but malangnya, it takes only 15mins je untuk buff and pedicure. sesungguhnya, aku sangat kecewa lah doh. diberitahu masa 45mins - 1 jam, but dalam masa 15mins, dah siap.  atleast 30mins pon aku leh terima lagi.

bukannya aku beli express pedicure untuk dia buat cepat2 laju2 rush2. bukan nya aku beli deal online yang murah2 tu untuk dia buat cincai2. i paid full amount. siap call before datang untuk buat appointment.

kecewa.

dah la masa buffing kuku aku, bukan main kasar lagi, sampai sakit kuku aku.tarik kaki aku bukan main ganas. i honestly didnt feel relaxed at all.

kecewa.

but balik then complain pon tak guna gak, so time aku nak bayar tu, aku complain kat front desk dia, which i assume the manager lah kot? ntah la. aku persoalkan, kenapa sekejap sangat? i came at 10.45, then at 11.00am, dah habis. kata 45mins.

her answer, was kuku aku dh bersih. so, tak perlu banyak sangat untuk di bersihkan. then aku tak amik buffing untuk kaki, sebab tu sekejap je. 

i suggest kat dia, at least lama kan lah sedikit massagekan kaki aku. her answer, dorang tak utamakan massage but utamakan bersihkan kuku. but ni macam dh terlalu rush je nak bersihkan kuku aku.

but it was nice of her to take note of my complain, and check kuku aku balik and ask if the therapist buat semua procedure yang perlu di buat. aku takde prob dengan benda lain, cuma aku rasa terlalu sekejap sangat untuk wang yang aku bayar.

myb ni first and last aku ke sini. myb lah. but nanti akan cuba branch dorang yang lain pula di bangsar, kalau ada duit lebih.

ok BYE! good night.







You Might Also Like

0 comments