The Nail Parlour - Hand Foot Spa

6:07 PM

Setiap bulan mesti aku pergi meni pedi, because i like my nails to be clean, clear, short and...shiny hehe. so, yesterday aku ke shah alam to restock my bags and went for manipedi hunting.

there wasnt much option online, on where i could go. i found few spas but kebanyakkan nya sama ada website / instagram nya dah lama tak update, so taktau dorang still beroperasi ke tak.
GUYS! SEKARANG EVERYTHING PEOPLE GOOOGLE OK. please promote your business online so that senang orang macam aku ni nak cari.

On my list was Cendana spa & Airellyn Beauty Studio Seksyen 7, shah alam. Unfortunately, Cendana Spa was full when i arrived. tak book punya pasal so, redha ajelah. Read so many good reviews on them online. Terfikir ke Airellyn Beauty Studio selepas tu, but harga nya kalah The Nail Parlour.  (*aku suka gunakan The Nail Parlour / A Saloon sebagai benchmark harga)

before that aku ke Spa apa ntah kat seksyen 16 shah alam, area2 Sincerelybyus tuu. harga mahal juga, but disebabkan aku malas nak drive jauh2, so pergi jelah masuk tanya. dorang tak nak terima aku sebab aku walk in. dorang suruh buat appointment dlu, then bagi brochure.  aku amik then belah then letak balik brochure tu kat tangga bawah. hihihi. memang taklah aku ke spa tu lagi. 

Paling last on my list, The Nail Parlour. sebab dorang takde cawangan di Shah Alam. dan aku malas nak masuk Klang sebab jem. and malas nak ke Subang, sebab lalu tol. hihi. last2 end up call and book myself a spot at 4.45pm. so, ke Empire Shopping Gallery lah aku.

I opt for their Milk & Honey manicure (without masque) + buffing, pedicure (with masque) and waxing, costing me RM2++ for 2 hours.   *pengsan* nasib lah payment aku baru masuk. takde la bersalah sangat. lagipon memang i needed it sooo much.


teliti betul minah ni buatkan ibu jari aku. lama gak. then dia complain tangan and kaki aku kering. then promote suruh beli cuticle oil dia. hihihi. 





putting 'em masque on. sambil tu dia buatkan kuku pula





TADAAAA  ;)
shine bright like a diamond.




sebelum ni aku pernah buat manipedi kat A Saloon, but disebabkan service dorang biasa2 je, so aku malas la nak cerita. hehe. just that manicure dorang not bad.  Nur Yadi by Soong Ai Ling pon sama. nasib lah tempat nya cantik, but service mengecewakan. menyebabkan aku tak terfikir lagi untuk ke 2 cawangan dorang lagi kat Bangsar nun. tempat2 lain semua local malay spa yang aku pon dh lupa nama hehe.

ok byeeee xoxo.


You Might Also Like

0 comments