Krabi Trip: Day 1.

9:20 AM

sambungan daripada first post on my Krabi Trip
1st post adalah tentang accommodation, which you can read HERE


This post adalah tentang Day 1 kami di Krabi. aku book flight pagi, 7am tak silap. di sebabkan rumah aku ni agak pedalaman kekampungan hehe so aku kena keluar paling lewat 4am dari rumah.

memang meremang lah bulu roma kalau nak keluar rumah awal buta macam tu, so mak aku suh tido KLIA2 je malam tu. but takmauuu lah aku hehe. malam tu aku sleep over at Yati's je.

flight RM2++/px tak silap. seminggu selepas tu harga turun jadi rm1++,   thank you airasia.  -,-    takes 1 hour 20mins ke sana.   





sampai airport, terus beli tiket bus. RM15 seorang. untuk yang nak beli simkad, better beli di airport sebab di tempat lain mahal. patut la semua orang serbu simkad masa sampai airport. aku lak duk 'apahal semua beratur beli simkad ni, belambak kot simkad kat kedai'

lil did i know simkad di tempat lain mahal sikit and pekerja 7E kat krabi kerek nak mam! end up aku tak beli simkad, and i enjoyed every minit of my holidayyyy  ;)

tak ingat perjalanan bus berapa lama but dalam 30mins tak silap. and pemandu bus sangat baik hantarkan semua penumpang ke setiap hotel masing2.




pemandu bus hantar kami ke OH I SEA HOSTEL. sampai sana hostel cancelkan booking kami sebab hostel takde air.

so owner hostel tolong hantarkan kami ke ao nang beach untuk cari hostel lain!






makan kat Black Canyon coffee and makanan yang aku order rasa dia sebiji macam maggi tomyam. baik aku beli maggi je, baru rm2. melayang duit  -,-






jalan-jalan sekitar Ao Nang Beach. dalam 30mins kau dah boleh cover semua kedai.










petang tu pergi ke White Sand Beach untuk ambil pakej island hopping / emerald pool / kayak.  kitorang dapat RM180 / px untuk ketiga activity, for 3 days.





malam pergi ke the famous Yaminlah pancake. taktau lah nak cakap apa psal pancake ni. haha i order banana Nutella pancake. cannot judge sebab aku tak suka pancake, and aku tak suka pisang. so takboleh nak judge on makanan yang pada asalnya memang aku tak gemar.





akan bersambung next post! byeeee


You Might Also Like

0 comments