Dermalogica facial.

12:20 PM

@ La Maison de Beaute,
Kota Kemuning.


Honestly, aku tak ingat bila aku pergi ni. hahahah. this post was in draft, and fikir2 update ajelah.
aku beli facial ni sebab nak belanja mak aku, through deal di Groupon, sebab rasa macam berbaloi sangat je for a Dermalogica facial, at only rm30 per person! i was there with mama, so i bought 2 deals at that time.


was it good?
i've been to a normal price Dermalogica facial ( +/- RM198  ) before, at Aster Spring Mid valley, so boleh la aku compare with this facial at La Maison de Beaute.

the service sama sahaja, and all took about hampir 2 jam. aku berpuas hati, lagi2 dengan harga nya yang JAUH lebih murah! berbanding di Aster Spring.

ini service yang aku dapat;
  • Double cleansing
  • Exfoliation with scrub
  • Light extraction
  • Face massage
  • Shoulder massage
  • Aftercare treatment
  • UV protection cream application


apa yang aku tak puas hati?
  • apa yang aku cari kalau nak pergi facial, is the extraction. yang kau picit2 jerawat blackhead whitehead semua tuuu. haa' aku paling suka part tu la. so kalau facial tu takde extraction, aku taknak pergi! contoh, facial di Clarins tak silap aku, takde ye? sebab tu, clarins spa tak masuk dalam list facial aku. hehe. but sayangkan masa aku buat facial kat sini, extraction nya ala2 kadar je. tak sampai nikmat yang aku ingin kan. wohaa!

  • katanya ada skin analysis, but dia tak analyse pon kulit aku. just isi borang je. berbanding di Aster Spring, orang nya siap pakai glove, telek2 muka ko and suggest facial apa yang sesuai dengan kulit muka.
  • aku tunggu lama sangat. terlalu lama. biasanya kalau dorang letak apa2 cream, and nak biar resap ke muka, tunggu lah dalam 5-10 mins. ni aku rasa sampai 20-30 mins nak tunggu step seterusnya. macam buang masa je. kalau aku jenis senang tidur, takpe gak. ni dah la xleh tidur, termangu aku baring atas tu tertunggu-tunggu bila orang ni nak start buat muka aku.
  • masa tengah facial, dia promote suh aku tambah lagi treatment kat muka. katanya muka aku berminyak, and perlu gunakan mesin. so kena tambah lagi rm30 untuk machine treatment. but aku taknak. so, dia turunkan harga, jadi rm20 per person. rasa annoying sangat masa tu, so aku setuju jelah. arghhhh' sumpah tak suka time ko ngah sedap facial, orang duk promote2 and paksa2.

tu jelah kot. xoxo!






You Might Also Like

0 comments