Meatpoint, TTDI

9:34 AM






@ Meatpoint, Taman Tun Dr Ismail (TTDI)
damansara


this was wayyy before ramadhan. i was with Ain at that time, in Ampang to meet a customer then fikir mana nak dinner. googled few places around KL, but most of it was closed sebab tak silap ada perlawanan bola kot malam tu.   -,-

and we ended up sampai TTDI nun, daripada Ampang!

found this place via instagram. katanya Halal steakhouse. bagusss. pernah sekali kot baru2 ini aku ternampak Meatpoint ni masuk Jalan-jalan Cari Makan (JJCM)

tak ingat aku pilih daging jenis apa, but of course la bukan wagyu. heheh' 1st time pergi sana, nasib pekerjanya friendly, ajar macam mana nak order. sebab kat sini, ko kena pilih sendiri daging ko nak kat dalam peti ais dorang.  biasanya kalau pergi restaurant, kita order sahaja daripada menu dia tu.

overall, daging lembut dan sedap! portian pun sedang2 je aku pilih, not too big, not too small. and ada pilihan side dishes nya. kalau sesetengah steakhouse, takde pilihan side dish, dorang bagi corn.  tak suka tak suka.

harga? standard kedai makanan western dalam bandar, antara RM 50 - RM 100 gitu.

xoxo!

You Might Also Like

0 comments