Yaudin Guesthouse & Suhaila Palace.

8:45 AM


Plan asal:
drive to Kuala Besut from KL. but last min my mom didnt approve the plan as it was wayyy to dangerous to drive to Terengganu. 

Last min plan:
So, malam tu juga aku book airasia to Kota Bharu. nasib harga last min tak jauh beza sangat mahal nya. bout 90 MYR per pax, one way, malam.

petang sampai KLIA2, time tu baru nak book bilik untuk tidur di Kuala besut. and,,, we picked,



Yaudin Guest House
Kuala besut, Terengganu

our honest review:
- kalau ada pilihan lain, memang kami akan pilih guesthouse lain, kurang selesa, kurang kebersihan, 
  segala2nya kurang.
- ada lipas dalam bilik
- owner salah bagi bilik. dia bagi bilik aircon (we booked fan room), then paksa kami bayar lebih,    
  walaupon di beri discount. totally not our fault.
- walaupon bilik ada aircon, tak macam ada aircon. and we didnt even use the aircon
- toilet nya, public toilet. di bahagian belakang receptionist.

sayang sangat, sebab kawasan nya amat strategic! bawah ada kedai makan. sesuai untuk solo / female travellers. owner tak ambil langsung inisiatif untuk gun dan bangunkan guesthouse dia menjadi lebih baik.

RM 30 per room tak silap, masa book di agoda. (but we had to pay more as the owner salah bagi bilik, zzzzz)







Suhaila Palace
Pulau Perhentian (Perhentian Besar)

We booked 4 nights here, through booking.com but only stayed 1 night. sebab the next day, we opt for camping! hihi

nice place! baru. ada provide towels. BUT, toilet nya bila flush, bau busuk yaaaaa amat!!

but, kalau bukan sebab aku pergi amik lese diving kat sini, i would not book this place or any other place nearby. sebab aku tak suka chalet yang dekat dengan jetty. rasa macam air nya tak bersih dek enjin boat datang turun naik penumpang. tu pandangan aku laa :)






thats all! xoxo

You Might Also Like

0 comments