END: 2015

9:24 AM

2015 dah nak sampai ke penghujungnya. aku taktau la nak sedih ke nak gembira. yang pasti, i had a GREAT  2015.

My 2015 goal actually started in February. haha' Masa tu aku otw nak pergi Jordan, dan terfikir, I WANT TO TRAVEL EVERY MONTH, meaning pergilah mana2 asalkan luar Banting. It doesnt have to be far, dalam Malaysia pon dah mencukupi.  It was my main goal.


January:
February: Jordan
March:
April: Ho Chi Minh, Vietnam 
May: Krabi, Thailand / Medan, Indonesia
Jun:  Taman Negara, Pahang  / Pulau Langkawi
July:
August:
September: Pulau Perhentian, Pulau Pinang
October: Bukit Gasing, Kuala Lumpur (PON BOLEH, AHAHAA)
November: Guangzhou, China
December: Koh Samui,  Thailand. 

and...gagal! hihi' mestilah. mati kauuuuuu nok aku nak travel setiap bulan. i would love to make it my 2016 goal but..to be honest, to travel sangat memerlukan duit.  dan income aku tak mencukupi untuk travel je.

dan bila kau mengejarkan sangat goal, ko sebenarnya dah hilang nikmat travel sebenar. sedihkan? beringat sebelum terkena.   ;)

wtv it is, yang sangat membanggakan, aku dah dapat diving license!





................



2016


  • Untuk tahun depan, ada few countries yang aku dah target.  but aku tak suka fikir jauh2. thats why i never buy airasia promo yang tahun tahun tahun depan punya travel dates. aku hanya aku fikirkan mana nak pergi untuk January ni sahaja.

  • tahun 2016 mesti meriah! kebanyakkan kawan rapat akan kawen, and i LOVE gatherings.

  • aku juga have some plans for my own relationship.   ;)

  • swimming with manta ray will always be my number 1 wish. harap dapat tunaikan tahun depan.

  • skydiving and bungy jump pon dalam list. but tak harapkan sangat sebab to go to New Zealand and Australia, aku tahu aku kena get ready with $$$$$$$ yang banyak, which aku rasa memang aku tak mampu lagi.

  • to appreciate more. terutamanya love, friends and family. ingat yang QUALITY lebih penting daripada quantity. ramai kawan but tak guna, buat apa? kannnnn.


Banyak lagi lah. but ni yang main. thats all! doa lah agar 2016 aku rajin update blog. banyak lagi nak share. lagi pon view kat blog ni semakin naik pula. wahahahahaaa'


xoxo



You Might Also Like

0 comments