Kedai Makan Halal / Beijing Lu, Guangzhou

3:00 AM

HAI!

this post is about kedai makanan halal di Guangzhou. i will make several post sebab di Guangzhou banyak jalan, so aku akan buat post untuk jalan yang ada kedai makan halal. untuk post ini, tentang kedai makan halal di Beijing Road.

yang aku perasan kedai makan kat guangzhou ni, tak jual air. ada air botol / tin je dalam peti ais. takde buat air macam kedai makan kat malaysia ni.



Read more:






*TAKTAU APA NAMA KEDAI NI.  *

- kedai halal pertama yang kami jumpa masa jalan2
- makanan biasa2 sahaja
- harga boleh di katakan ok, dalam kemampuan.
- pekerja tak faham basic english.
- buka menu & tunjuk je mana ko nak, and redha je apa yang di serve kan. heheheheh'
- kitorang beli 1 nasi goreng, 1 telur + air soya. share 3 orang.

Jika daripada Lido Hotel , masuk ke pedestrian street Beijing Lu. jalan 1 min, masuk lorong jalan kaki sebelah kiri. akan lalu kawasan kedai makan Lombok indonesia restaurant di sebelah kiri. terus berjalan sampai hujung dalam 10-20min. kedai ni di simpang empat, sebelah kanan.









portion nasi goreng dia sangat banyak! kenyang makan 3 orang.






pekerja tengah bersihkan peti ais. habis segala isi peti ais daging mentah di keluarkan 
dan letak atas meja   -,-







LOMBOK INDONESIA RESTAURANT


- kedai  makan paling mahal antara semua kedai halal kitorang makan.
- masuk, buka menu, tengok harga, tutup menu...keluar. haha aku sempat juga minum air kosong dia.
- untuk orang yang travel budget macam aku ni tak sesuai. 1 lauk RM 50-90. pengsan! belum masuk 
  air & nasi or campur any other lauk lain.

advice: 
sebelum masuk kedai makan, tengok menu kat luar dulu. myb sebab kitorang lapar sangat masa ni, melulu masuk je tak tengok harga. last2 kitoranG beli mcD je  (McFish + fries) tu pon agak mahal, hampir RM30 for 1 set.   -,-









MINTLEAF RESTAURANT

- mahal but still dalam kemampuan. beli 1 nasi goreng + 1 juice, share 3 orang.
- kedai cantik & bersih.
- chef datang tanya each customer sama ada makanan ok ke tak.   :)
- makanan biasa2 je rasanya.
- chef pandai cakap bahasa melayu
- pekerja faham basic english
- kedai betul2 depan LIDO HOTEL.







thats all! xoxo.



You Might Also Like

0 comments