Kedai Makanan Halal / Yide Lu, Guangzhou

8:05 AM


SAMBUNGAN...

Read more:




Bersambunglah ye. Kali ini untuk kedai makanan halal di, Jalan Yide. (Yide Lu), pronounce as Yi-de Lu.

Antara semua jalan yang kami pergi, Yide Lu ni lah yang boleh dikatakan banyak kedai halal, dan harga berpatutan. dan banyak bertembung dengan few Malaysians here.

2 kali kami datang sini semata2 nak makan. 




CASA RESTAURANT

- ada ikan bakar, and other seafood bakar. aku order oyster for myself.
- harga berpatutan lah gak
- pekerja friendly
- ramai juga yang makan sini.
- tak buka waktu pagi











*TAK TAU APA NAMA KEDAI*

- ntah apa lah nama kedai ni. semua tulisan cina. ada tulis halal tu pon ok lah.
- kedai makan ni sederet dengan kedai makan Casa Restaurant tadi
- buka waktu pagi, so kitorang breakfast kat sini.
- lupa aku order apa, but nasi goreng. nasi goreng nya berminyak2. telan jelah. lapar sangat















*TAK TAU APA NAMA KEDAI*

- kalau daripada stesyen Yide Lu, ko akan sampai kedai ni dulu. baru kedai makan halal lain.
- keluar daripada stesen Yide Lu, amik kiri. terus jalan sampai ke sungai. simpang akhir tu, belok 
  kanan.
- hampir dengan sungai.
- hampir dengan tempat wholesale makanan kering

- kedai baru kot. cantik je. & bersih
- harga mahal gak.







thats all! nanti sambung kedai makanan halal di jalan lain pula  ;)

You Might Also Like

0 comments