AIRASIA - NAME CORRECTION

5:46 AM



Hello  ;)

semalam aku book kan flight airasia untuk mahhh dad, but there was some problem with the payment page. bila click 'INTERNET BANKING', dia tak keluar option untuk bayar. just stuck there....krik krik krik, so aku pon refresh page tu.

bila refresh, aku double triple confirmkan tarikh / tempat / masa sebelum buat payment but tak tengok nama passenger!   -,-

it came out AZHARI BIN AZHARI instead of AZHARI BIN ISMAIL. aku sangat yakin aku save nama bapa aku sebetulnya, takpasti macam mana boleh berubah.




the confirmation email from airasia!





terus pergi ke livechat air asia minta bantuan. tak lama tunggu, dalam 20-30 mins. waktu tuu tengah malam. lupa nama orang airasia yang chat tu, Illi kot. peramah je   ;)

- cerita masalah ko daripada awal sampai akhir
- jangan lupa untuk tanya khabar & be peramah.
- bagitau booking num
- airasia boleh betulkan balik nama asalkan tidak tukar orang (nama orang lain) & tarikh lahir tak
  berubah.
- dia suruh isi e-form - http://www.airasia.com/my/ms/e-form.page
  bahagian feedback tu ko cerita lah problem ko tu. dan attached kan gambar IC, untuk pembetulan  
  passenger details (nama)
*malam tu gak aku scan IC bapa aku*

masalah aku jadi tengah malam khamis, pagi jumaat, airasia reply e-form ko tu. pantas!





Reply daripada airasia, ko catatkan case num yang dalam bulatan merah tu, then live chat dorang balik.

dalam live chat ko cerita balik problem ko daripada awal sampai habis, bagitau booking num & case num.

tunggu dia betulkan, for FREE!   ;)









settle! nanti airasia akan emailkan boarding pass yang baru.










thanks for reading! moga membantu.







You Might Also Like

0 comments