Day 1: Guangzhou

8:03 PM

Read more:




.........



Day 1:

- kami naik Air Asia. flight malam sebab tu je yang murah and available since parents aku kerja  
  waktu pejabat so, balik kerja pergi airport. dalam 5 jam perjalanan.
- 1st time aku naik Air asia yang perjalanan nya lebih 2jam. sangat sempit weh. ruang air asiakan  
  kecil je. hehehehe'
- sampai dah lewat malam 1 am gitu
- tidur airport. 
- airport dorang besar. keluar je daripada arrivals, korng berjalan ke tempat departure. tempat airline 
  check in counter. sana ada kerusi. but terlalu ramai tidur airport.
- tidur sekejap kat kerusi. but sakit belakang. lagipon tak berapa bersih.
- last2 pindah tidur atas sofa kat cafe.  airport kan banyak cafe. just bayang kan secret recipe KLIA. 
  haa bayangkan korang tidur atas sofa merah dorg tu. malam semua cafe tutup.
- jangan risau, bukan kita je tidur. by the time ko terjaga tengah2 malam tu, u will be surprise betapa 
  ramai nya orang tidur ngan ko.

- kami tak jumpa surau kat airport. so solat subuh tepi dinding je kt airport tu. 
- daripada airport ke bandar, ada train. macam LRT. beli je seperti beli tiket LRT. 
- di counter tiket, akan ada pak guard. boleh tukar duit kecil kt pak guard tu. 









- hotel kami di Beijing Lu
- ada banyak kedai kat sini
- harga barang mahal berbanding tempat lain. contoh baju UNIQLO kat sini berbeza harga dengan 
  cawangan UNIQLO di tempat lain.
- baju sale pon mahal. baju rupa baju pasar malam berlonggok pon hampir rm 80 each.
- makan pon mahal berbanding tempat lain
- takde apa2 yang menarik. souvenir pon takde di jual.
- kalau ada souvenir pon, rm 20 per item. apa kejadah aku nak beli key chain rm20 each.
- petang tu kitorang berjalan je, semua lorong kitorang masuk. so keesokan hari tu, kitorang dh tau 
  nak ikut jalan mana.

- dalam kaca tu, adalah jalan lama. yang di preserve. asal usul Beijing Lu.
- ada UNIQLO kat sini
- mcD pon ada incase korang tak jumpa makanan halal. serve pork. kalau nak beli fish / fries / air 
  /aircream, boleh la.





You Might Also Like

0 comments