Jakarta: Accommodation

7:11 AM

Post khas untuk tempat penginapan di Jakarta.

Night 1:  Hotel D'Prima, Mangga Dua
Night 2:  Delamar Hotel, Brasco
Night 3:  RR Residence, Tanah Abang
Night 4:  RR Residence, Tanah Abang


untuk itinerary, boleh baca sini,


Day 1:   mangga dua



*click on each day to read more*


...........

Night 1:  Hotel D'Prima, Mangga Dua

(walk-in , tak book siap2 dari Msia)
- dekat dengan stesen komuter
- belakang ict mangga dua
- hotel ala2 3 bintang sahaja but bersih n cantik.
- ada wifi dalam bilik
- ada pasar malam kat bawah hotel. so malam2 jalan-jalan kat pasar malam.

- air dalam toilet kecil n berbau sikit walaupon hotel cantik.
- air shower kecil. mandi tak puas.
















...........



Night 2:  Delamar Hotel, Brasco

(walk-in , tak book siap2 dari Msia)
- hotel lama. macam zaman 80an
- ada swimming pool.
- harga berpatutan
- ada flat screen tv. berfungsi dengan eloknya.

- air shower tak boleh adjust. panas gila air. boleh masak aku masa mandi.
- bathtub tersumbat. sinki tersumbat, lantai pon tersumbat. apakahhhhhhhhhh! waaaaaaaaa!
- wifi di lobby hotel sahaja.
- kena pau ngan driver tuk tuk. minta 50ribu. haihh. bapa aku bayar 40ribu je. ngok tol.









..........




Night 3 & 4:  RR Residence, Tanah Abang

(walk-in , tak book siap2 dari Msia)
- not really a hotel, but more to tempat penginapan
- baru!
- harga berpatutan
- ada flat screen tv. berfungsi dengan eloknya.
- ada lif
- basic je. takde water heater. air panas ambil di lobby.
- walking distance to Pasar Tanah Abang


- shower tersumbat
- wifi ada dalam bilik. laju.






You Might Also Like

0 comments