DOMAIN

10:58 PM

Aku baru beli domain untuk blog aku ini. kalau perasan, URL blog aku dah di tukar ke www.g0abunyale2.com  
;)

sebenarnya aku pernah bayar freelancer daripada India untuk SEO blog aku  (*another blog BUKAN BLOG INI) menerusi website freelancer.com.  kira nya untuk tarik orang datang ke blog aku. paid him almost 300USD. 

kerja dia buat bagus. hasil kerja semua di tunjuk kan. and memang blog aku tu di list paling atas sekali untuk search dengan GOOGLE. and memang blog aku je kat 1st page on Google.

but ntah tang mana silap nya, dia terguna blog aku ni sekali. sebab tu kalau aku tengok views, kebanyakkan views yang datang adalah daripada USA.

and dah lama benda ini, 3-4 tahun lepas. dan mengakibatkan blog URL aku ini berubah-ubah. mula2 blogpspot.com, then tukar ke blogspot.sg then tetiba tukar ke blogspot.my
so susah untuk orang nak search blog aku ni. macam lah ada orang baca kan, but lantak lah. ahahahaa'

so last week aku google untuk beli domain .com untuk blog aku ini. try few websites, and namecheap.com macam affordable and dikenali. and aku pon pernah beli domain daripada namecheap.com sebelum ini. customer service dorang laju. 





nak tukarkan domain ini macam confius sikit. di sebabkan aku busy gila minggu ini, baru minggu ni aku dapat settlekan domain aku. padahal benda dah boleh siap dalam masa 72jam je.
(aku beli last week, 4 hb april )

ko kena renewkan domain setiap tahun. nama blog aku ni unik sikit and tak banyak permintaan. hehe' so harga pon murah.

harga - 10.87USD, dalam RM50.


thats all! so happyyyyy with my new blog url. byee
xoxo

You Might Also Like

0 comments