REVIEW: BIODERMA MAKEUP REMOVER SOLUTION & THAYERS TONER.

2:00 AM





BIODERMA MAKEUP REMOVING SOLUTION

THAYERS ROSE PETAL WITCH HAZEL



REVIEW TIME! aku beli 2 product ini serentak, awal March yang lepas. can read my first impression bout these 2 products HERE. so, sekarang dah bulan August, aku dah pakai lebih daripada separuh bottle.






THAYERS ROSE PETAL WITCH HAZEL

Mula-mula aku tak suka product ini, ntah kenapa ntah. mayb sebab bau rose nya terlalu kuat kot, sampai hidung aku tak dapat terima. but ada sekali tu, badan aku start gatal2 and aku kind of ditch semua product yang ada chemical yang kuat, then aku gantikan dengan sapukan Thayers Toner ni kat badan. sejak tu, aku suka product ni heheee.


LOVE:
- bottle nya besar. aku memang tak kedekut lah kalau guna toner ini.
- all natural ingredient.
- ada banyak jenis flavor but yang famous rose petal ini.
- boleh juga di gunakan untuk segarkan muka, kalau muka aku berminyak sangat and aku tak nak basuh pula, aku just bersihkan muka dengan toner ini je.


DISLIKE:
- mula2 pakai, aku rasa macam it stings my face, pedih2 gitu but lama2, sebulan lebih dah ok.
- di kata kan mampu kecil kan pores, but untuk aku yang memang masalah large pores, aku memang tak nampak pores aku semakin kecil. sama je.


Harga yang aku beli di Hermo.my adalah RM49.06, which for me is affordable. sebab toner aku pakai SK-11 sebelum ini rm180 sebotol tak silap. talk about jimat!!

Boleh di katakan aku bagi 4.5/5 stars untuk product ini.









 BIODERMA MAKEUP REMOVING SOLUTION


LOVE:
- aku rasa ni makeup remover paling terbaik pernah aku pakai. senang gila nak remove makeup.
- lepas guna ini, tak perlu bilas muka dah. rasa bersih je muka


DISLIKE:
- harga nya agak mahal. kalau di hermo.my aku beli RM 68.80 pon aku rasa mahal, apa tah lagi beli di drugstore, harga sebenar dalam RM80 ke atas.



itu sahaja! tunggu aku review product-product lain pula ye. xoxo


You Might Also Like

0 comments