BALKAN TRIP: ACCOMODATION (SARAJEVO + MOSTAR, BOSNIA AND HERZEGOVINA)

10:12 PM


Old Town, Sarajevo


Check In: Sep 10, 2016

Check Out: Sep 12, 2016

AIRBNB: Private room

Očaktanum 55
Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine 71000 

Bosnia and Herzegovina 








LOVE:

- free wifi dalam rumah, laju
- bersih
- owner friendly
- boleh request transfer from bus station ke rumah, with charges. sebab perjalanan daripada bus station ke rumah jauh. boleh opt for tram / public transport untuk jimat.
- ada dapur, washing machine
- ada 3 bilik dalam rumah ini, 1 bathroom (jamban / shower)



DISLIKE

- tidak ada kedai runcit sekitar kawasan. 
- jauh berjalan daripada center.  (15-20 mins walking adalah kategori jauh bagi aku)




* ada salah sorang housemate dalam rumah tu tegur aku pagi tu masa aku tengah buat breakfast, ngadu teksi tak datang pagi tu ambil dia. bus dia pukul 7am, but teksi tak datang. kesian gila. nak salahkan teksi pon taktahu lah sebab hari tu adalah hari raya aidiladha.






.......  ......... ........ ........




Mostar

Hostel Studentski Centar Mostar 

Check In: Sep 12, 2016
Check Out: Sep 13, 2016

Stjepana Radića 84A, Mostar 88000, Bosnia & Herzegovina







LOVE:

- Bersih
- free wifi, dalam bilik pon dapat.
- disebabkan its a student hostel, so makanan tidak menjadi masalah, banyak kedai makan
- kawasan strategik. jauh tapi still boleh berjalan  (walkable)  ke Old Town of Mostar and the Old Bridge (Stari Most)
- pekerja boleh berbahasa english.
- towel + toiletries di sediakan




DISLIKE

- susah di cari. kami berjalan kaki daripada bus stop but stop half way sebab tak jumpa mana hostel ini. then tahan teksi, orang teksi pon taktahu mana hostel ni.
- no kitchen but ada mesin gedegang.
- bilik kami di tingkat 4. well, it is a hostel..kan. heheh watch out kalau ko bawa bag roda. jenuh mengangkat naik atas.
- hostel ini atas bukit. ko kena naik sikit atas bukit, then naik lagi tangga ke hostel, then naik lagi tangga ke bilik.
- tidak ada air con for those yang suka air con. 



You Might Also Like

0 comments