BALKAN TRIP: SLOVAKIA (HIGH TATRAS)

3:16 AM


SLOVAKIA  (HIGH TATRAS)
DAY TRIP








The price list untuk naik cable car.





waterfall along the way up.










famous acah acah kaki picture.







made it to the end!!! GOD BLESS!!! ada cable car atas tu, to go up to the peak but we didnt go as the place starting to get dark.





also ada restaurant juga.lapar gila! mampu beli ini sahaja as other things ada meat.





went down by scooter. felt like a small kid. seronok gila nak mampus.
sepanjang perjalanan tu cantik view, bunga bunga. dengan cuaca sangat sejuk.  <3 p="">






............





OPEN IMAGE IN NEW TAB TO SEE THE DETAILS BETTER.




TRAIL KAMI:

- Poprad tatry ke Stary Smokovec, naik train sehingga sampai ke POINT 21.
- naik cable car sampai ke HREBIENOK.
- kami berjalan daripada POINT 25, mengikut trail berwarna merah.
- kami kemudian berjalan turun ke POINT 26. di situ tempat berehat tepi anak sungai.ada kedai makan kecil.
- kami kemudian turun berjalan ke sungai di POINT 30
- daripada situ, kami berjalan naik ikut sungai sehingga ke POINT 29.
- kami ikut trail berwarna hijau, hike naik ke waterfall di POINT 28.
- selepas itu, kami hike naik lagi, sehingga ke POINT 24. di trail ini lah permandangan sangat cantik! semua sudut rasa macam nak tangkap gambar. di kelilingi kehijauan.
- naik lagi, mengikut POINT 11 dan POINT 23 sehingga sampai di POINT 7. pemandangan di sini dah berubah! daripada kehijauan ke batu-batuan.
- di atas ada tasik, so boleh berjalan kelilingi tasik, ke POINT 15 dan POINT 6.
- kami turun naik cable car, ke POINT 5, kemudian sewa mountain cart / scooter, turun sampai ke POINT 22.
- POINT 22 adalah Tatranska Lomnika, kami naik train ke Stary Smokovec kemudian train lain pulang ke Poprad Tatry.


untuk beginner macam aku ni, gunung paling tinggi pernah aku naik pon Mount Batur di Bali, LOL. yang lain setakat Broga atau Bukit Gasing je. So, kalau ko ni acah2 hiker amateur macam aku, aku cadangkan jangan lah ikut trail aku ni. sebab trail aku ni, trail menaik. ko naik gunung ni, so memang penat nak mampus. lagi2 aku ni jalan lenggang kangkung, macam nak g pasar.

Trail yang aku cadangkan, ko naik ikut Tatranska Lomnika dan turun sampai Stary Smokovec.

soooooo, untuk siapa2 yang suka nature, you must go here!!! memang cantik sangat sangat.


You Might Also Like

0 comments