BALKAN TRIP: ZAKYNTHOS, GREECE

10:02 PM

ZAKYNTHOS, GREECE
3 DAYS 2 NIGHT






READ MORE ON MY SANTORINI, GREECE TRIP.




Zakynthos was our 2nd last place. sape obses dengan cerita Decendent of the Sun (DOTS), boleh la datang sini. aku pernah tengok 1 episode je. hehe

Sebelum ke Zakynthos, kitorang daripada santorini kemudian ke athens for transit. flight daripada Santorini ke Athens kami cancelled. jadi jadual dah jadi huru hara. tiket bus + feri kami yang sepatut nya pagi keesokkan hari nya burn.



How many days should you spend here?
Seeloknya spend min 3 days di sini. 1 hari untuk explore bandar Zante, 1 hari untuk round pulau dan 1 hari untuk tour shipwreck + blue cave. For me, i prefer 4-5 days, so that tak rush.
kami tidak sempat spend time di bandar, sebab kes flight cancelled tu.


Internet.

* Ferry to and from mainland to Zakynthos have free wifi.
* The bus to and from Zakynthos does not have free wifi.
* Zante bus station have free wifi.
* Our apartment have free wifi.





DAY 1:

arrived late, at midnight. so burn 1 hari which we were suppose to explore bandar Zante.

tentang ferry ke Zaynthos:

- boleh beli tiket online or di stesen bus.
- ko akan naik bus daripada bus stop di Athens, then terus ke port. sampai port bus akan berhenti kejap untuk sesiapa yang tidak membeli tiket ferry lagi. siapa yang dh beli tiket ferry, boleh duduk je dalam bus.
- kemudian bus akan ke ferry, di port.
- sampai ferry semua orang akan turun., naik ferry
- bus akan ikut sama, naik ferry. park dalam badan ferry.
- sampai bandar Zante, semua orang turun ferry then naik bus yang sama balik, kemudian bus akan turunkan kita di bus stop Zante.



DAY 2:

di sebabkan malam sebelum tu hujan, laut bergelora haritu. so all tour to the shipwreck cancel. our actual plan was to take tour to the shipwreck + Blue Cave, then day 3 was to explore the island.

but di sebabkan all tour to the shipwreck cancel, we decided to rent an ATV jelah haritu then round the island.

sewa atv for 30 euro for 2 days! other opt is to rent a car, 35 - 40 euro per day. if by bus, i dont think you can easily get local bus here. sebab jarang sangat nampak bus.

the road? sangat kecil and sempit. 







Navagio is where to go to see the shipwreck from above. do note that there is NO TOILET there!!






i love how bare the beach is! sebab semua tour to the shipwreck cancel, so there was no one there!!!




turun tangga ini, bawah belah kiri adalah the famous Blue Cave.




DAY 3:
Tour to shipwreck + Blue Cave.
there are LOTS of tour available to go to the shipwreck and blue cave, so dont worry! just be worried if the weather is not good that day, hehe because tour boat cannot go to the shipwreck beach kalau laut bergelora.

hasil survey, this is the price we got;
- our apartment charge us 40 - 50 euro per pax, 5 hour tour to shipwreck & blue cave
- normal tour dalam kawasan kampung will charge you around 15-20 euro per pax, to shipwreck & blue cave
- a tour agent offer us 15 euro for 2 pax, to only Blue Cave. normal price is 8 euro per pax.
- the tour we went charge us 12 euro for shipwreck & blue cave.

tips:
if you are a type of person who easily gets bored (me! hehe...) , avoid getting tour far from Blue Cave. it is because you will spend more time on the boat. boooooring. we took our tour from Ag. Nikolaos pon, i felt forever in the boat, so i cannot imagine if we had taken the tour far from the Blue Caves  (ex, from Zante or Alikanas)





Ag. Nikolaos, while waiting for the tour.




boat kecil tidak boleh stop di pantai sebab tak ada platform untuk berhentikan orang. so kitorang mampu berhuhuuhu je daripada jauh. boleh berenang kalau nak ke pantai, but jarak daripada boat ke pantai sangat jauh.  kebetulan ada antara kitorang tu korean, agaknya dia minat sangat DOTS kot so dia pertikai kan dengan boat tak boleh stop kat pantai. nampak memang macam dia tak puas hati.




cantik! but penuh dengan orang.






lunch! murah makan sini. 'murah' daripada segi harga restaurant seafood.  adik aku order spagetti seafood, sampai kat kitorang 1 pan!! aku ingat ktorang salah order, sebab banyak gila!

aku order set, 'fish of the day' fresh fish hasil tangkapan local fisherman. 




Xigia Beach.
sulfur beach, di mana di kata kan ada collagen, untuk cantikkan / ubatkan kulit. yeke?  :(
they say you can get tour here to got to the shipwreck + blu cave, but we only found 1. better go up north lagi to Ag. Nikolaos.







So, this was our route exploring the island.  Hope it helps, if you are planning to go there!

* our apartment was in Alikanas (north - east, in the map above) a very small place by the beach. starting from Alikanas, we went up north to Ag. Nikolaos, passing by several beaches, including Xigia Beach  (beach with sulfur)  the view along the way is AHH-MAZINGGGG!!!

* we continue going north till the end, until you reach the famous Blue Cave. there is a lighthouse, where you can go down the stairs, and see the amazing view of cliffs and swim. Do not miss the chance to cliff jump here. theres no big cliff kot but you can jump from the rock, hehehe.

* we then turn back, and headed to Volimes, to the Navagio Beach, where the famous shipwreck beach. view along the way here pon cantik!!

* after that, went south to Kampi, then Ag. Leon then straight south to Keri. we had our minum petang / dinner in Keri.

* it was getting dark, so kami terus ke Zante, Zakynthos. the road from Keri to Zakynthos, it was full of olive tree farm. so there wasnt much to see.

* in the end, back to Alikanas.





You Might Also Like

0 comments