END OF 2016.

3:56 AM

Salam Hello,

I have 1 more post that i would like to share before 2016 ends but macam tak sempat siapkan je. and soooo sorry, nampak nya aku tak sempat laa nak siapkan BALKAN post aku. haihh.

my main goal is still travelling. dah book flight dah pon for 2017, hehee.
Sepanjang 2016 ini, aku pergi ...


MARCH           - Jakarta, Indonesia
MAY                 - Bangkok, Thailand
JUN                  - Aceh, Indonesia
SEPTEMBER  - Balkan
DECEMBER   - Mekah Madinah



so, lets see apa aku capai untuk azam 2016 aku. hahahahaa' this is what i wrote last year, HERE


AZAM 2016 AND WHAT ACTUALLY HAPPENED:


  • ada beberapa negara yang aku target nak pergi, but....tak tercapai. haha. but Allah made better plans for me, that is gantikan aku dengan plan yang aku sendiri tak terfikir pon, which is my Balkan trip. 
  • Umrah. i did not expect to go Umrah this year.  Alhamdulillah, sangat lah tak sangka. 
  • swimming with manta ray. nampak nya kena anjak ke depan lahhhh impian aku ni. 2017 GOAL.
  • skydiving & bungy jump pon tak tercapai. haih.
  • i take my blog serious this year, siap beli domain lagi. yeayyy


so, untuk 2017 ini, aku berazam untuk improve my inner self. benda ni aku dah start buat dah sebab yelah kan, takkan nak tunggu 2017. so aku berazam untuk tak berputus asa dan teruskan memperbaiki diri sendiri. my target is to, 

  • kumpul duit. sebab bila ada duit, then akan datang happiness. ahahahaa.
  • baca english novel. to improve my english
  • bangun awal. 
  • betulkan cara aku manage masa & kerja.
  • to give more to others, in terms of duit or service.
  • Bohey Dulang. bila laaa nak pergi ni. aku jadikan ia as A-MUST-PLACE malaysian must go.




    tu jelah kot. its important for me to list down, sebab i look at it as a benchmark. macam aku baca azam 2016 aku tu. so dari situ aku dapat tengok perubahan diri aku sendiri.

    ok byebyeeee! xoxo
    HAPPY NEW YEAR GUYS! LOVE YOU SOO MUCH.





    You Might Also Like

    0 comments