3D2N: PATTAYA, THAILAND

9:19 AM

Hello! HAPPY 2017

I just got back from Pattaya last night. sudah menjadi family thaaanggg that we go on a holiday kalau adik aku balik Malaysia. so buka je Skyscanner, pilih tarikh, and choose 'ANYWHERE' untuk tengok destinasi mana yang murah.

antara pilihan murah masa tu adalah Phuket, Krabi dan Pattaya. Aku pernah pergi Krabi but not to Phuket. Family aku pernah pergi Phuket but not to Krabi. Last, semua setuju Pattaya.

Kalau nak ikut destinasi pilihan, memang tak dapat lah. sebab harga flight mahal. Dengan kekangan masanya lagi, which is 3D2N je. Ni pon masih tak cukup hari. if you want to go to Pattaya 3D2N tak cukup, bagi aku lah.






DAY 1:
- Jalan jalan sekitar hotel.
- Foot massage.
- Pattaya Night Market


DAY 2:
- Floating Market
- Central Festival Mall
- strolling along the beach
- Thai massage

Day 3:
- Brunch at some Indian restaurant.

* maybe could add 1-2 more days to go to Koh Lan and Cartoon Network Water park.










entrance fee   - 200 bath per pax.
teksi pergi      - 200 bath
teksi balik      - 250 bath


Kawasan floating marker ni luas. kiranya macam ko masuk ke sebuah perkampungan atas tasik. tak seperti floating market di Bangkok, di mana ko naik sampan, di sini tak perlu naik sampan. kiranya market ni je yang dibina atas air.

ada makanan muslim food atas sampan ini but kitorang tak berapa yakin kehalal-an nya.   :)






* Pattaya ni macam gabungan Khaosan road yang banyak. setiap lorong ada bar.
* kalau masuk lorong lorong, ada banyak bar yang ada main judi.
* setakat aku pergi sana, alhamdulillah takde sape yang kacau.
* mat salleh ramai betul kat sini. setiap mat salleh, mesti ada perempuan thai.
* rate teksi di sini agak tinggi berbanding di Bangkok.
* banyak skyscraper. aku sangat tak sangka sini banyak bangunan tinggi-tinggi.






day 3, sampai airport awal sikit. lepak minum coffee.





ok thats all! pendek je. sebab pergi pon 3d2n je. BYE! xoxo



You Might Also Like

0 comments