BALKAN TRIP: MOSTAR, BOSNIA & HERZEGOVINA

3:50 AM







MOSTAR, 
BOSNIA AND HERZEGOVINA.

  • Selepas ke Sarajevo, kami ke Mostar. to the famous bridge. can read on my Sarajevo post HERE.
  • They dont understand english much so susah nak communicate, walaupon kami ada peta. Nak cari hostel dan tanya pak cik teksi pon payah betul.
  • Susah nak cari pengangkutan awam kat sini, bus dan teksi, dua2 sama susah.
  • Disebabkan susah cari pengangkutan awam, kitorang terpaksa la berjalan daripada tempat penginapan sampai lah ke bridge ni. JAUH!
  • Boleh di katakan sebuah bandar kecil yang lengkap. ada universiti, ada mall, permandangan cantik. hehehee
  • Bandar yang tidak sibuk.
  • Alhamdulillah selamat walaupon berjalan berdua perempuan, walaupon waktu malam.
  • Di kawasan bridge ni banyak tourist information centre. kalau datang pagi, boleh la join mana2 pakej untuk ke tempat lain. di sebabkan kami datang agak petang, so dah terlepas waktu berlepas pakej.












BLAGAJ - The dervish house


  • Untuk tidak membuang masa, petang tu kami ke the famous Blagaj The Dervish House.
  • Disebabkan terlepas pakej waktu pagi, kami terpaksa datang sini sendiri naik teksi.
  • Boleh minta mana-mana tourist infromation centre untuk call kan teksi.
  • harga tentunya mahal naik teksi berbanding follow pakej. but what to do, 
       masa tak cukup untuk stay sini lama-lama.
  • caj teksi yang di kenakan, 46.00 (RM100 ++) manakal caj pemandu teksi untuk tunggu 
       kita jalan-jalan di sana adalah 18KM = 9 euro per hour.  nasib baik pemandu tu tak caj menunggu kat kami. fuh!
  • kebetulan hari yang kami datang sini adalah Hari Raya Haji, hehe. so entrance fee 
       dia adalah FREE for the day.
  • boleh masuk ke dalam Dervish House tu, ada ruang solat untuk lelaki.
  • kecil je rumah nya.
  • pemandangan sangat cantik.
  • tidak ada apa2 di sini dah melainkan rumah ini sahaja. the main attraction.






You Might Also Like

0 comments