BALKAN TRIP: VOGEL AND BLED, SLOVENIA.

6:24 AM





VOGEL, 
SLOVENIA.


  • Unplanned trip. sebab memang tak plan langsung untuk ke sini. Kami beli tiket bus, untuk ke Bled. Borak dengan other tourist, dorang pon menuju ke Bled, so we assume we all were going to the same destination.
  • Permandangan sepanjang perjalanan, YA ALLAH sangat cantik! dengan bukit bukit nya lagi.
  • then......kitorang tertidur.
  • bangun-bangun, we arrived at the very last stop. bus berhenti suruh semua orang turun. terkebil-kebil mata sambil tanya driver, ' this is Bled...?' rupanya...bukan.
  • Driver malas nak layan. kitorang turun jelah,nak buat macam mana kan. nasib other tourist tolong LOL!
  • Vogel ini gunung, ada tempat main skit kat atas. people come here to hike. alang alang sampai sini, kami naik lah cable car ke tempat ski.








BLED, 
SLOVENIA.


  • Bled ini macam sebuah perkampungan kecil, ada Lake Bled, cantik sangat.
  • Kalau nak menginap di sini pon sesuai, sebab banyak hotel / rumah tumpangan. kalau tidak mahu tidur di Ljubljana lah. 
  • Ada kedai makanan halal disini, so boleh la makan kenyang siap2 sebelum balik ke Ljubljana.
  • Atas bukit dalam gambar, ada Bled Castle. boleh masuk, dengan bayaran. but kitorang tak masuk.
  • just strolling around the lake. sebab lake tu cantik sangat, jernih!
  • aktiviti lain yang boleh buat di sini, mountain cart or horse riding. Ikut kepada budget ko.
  • nak senang, sewa basikal!











You Might Also Like

0 comments