ACCOMMODATION: SEOUL, SOUTH KOREA.

5:39 AM





 JONGRO BIZ HOTEL,
SEOUL , SOUTH KOREA



For my last month trip to Seoul, we stayed at Jongro Biz Hotel which is situated in InsaDong. Trip ini sebenarnya aku ikut pakej budget or panggilan zaman sekarang 'Trip Backpackers' which we found on facebook. This is my 1st time travel dengan pakej budget,  so its a VERY new experience for me. Nanti i cerita lagi tentang pakej ini and how i end up going with pakej, haha. 


**UPDATED: 




Took a picture of their business card, in case you guys are interested to stay there!





LOVE:

- the room is just nice. kecil tapi selesa, dan masih muat untuk solat. sebab i pernah duduk bilik yang sangat kecil sampai tidak ada ruang langsung untuk solat.

- ada electric blanket. THANKED GOD. dengan cuaca yang sangat sejuk, electric blanket buatkan tidur i lebih nyenyak!

- ada bathtub & rain shower. untuk hotel budget macam ini, macam bonus ada bathtub sekali, walaupon toilet dia kecil sahaja. tapi bersih.

- walking distance to InsaDong shopping street dan Bukchon Hanok Village. So, di situ boleh jimat charge pengangkutan.

- Great location! walking distance to MRT station.

- Friendly staff. Staff juga akan datang kemaskan bilik setiap hari.




DISLIKE:

- NIL. but watch out for their auto door at the receptionist. kekadang macam main tutup je pintu tu, hampir beberapa kali nak tersepit!










The Pantry

- during breakfast we were served white rice, seaweed, kimchi, vegetable soup and boiled eggs.
- ada mesin coffee with ready made coffee.
- ada bread & toaster, 2 types of cereal and milk in the fridge.









To be honest, if i tak ikut pakej pon, i would considered staying here di sebabkan the location sangat strategic dan bilik yang bersih.


Thats all! will blog more.   xoxo







You Might Also Like

0 comments