DAY 3: SEOUL, SOUTH KOREA

12:46 AM

HIIII! sorrry lama gila baru nak sambung. i am in my office now in Shah Alam, internet sini laju sikit compared to my internet at home. 

To read my previous post, can click link below

SEOUL : DAY 1
SEOUL : DAY 2
SEOUL : ACCOMODATION


Our Day 3, adalah ke Nami Island. Paling di tunggu-tunggu sebab #diehardfanWINTERSONATA!!!


Daripada hostel, naik Metro > Train > Teksi. sampai sana i opt to ride Zipline terus ke Nami Island. Orang lain naik ferry.


** harga tiket zipline adalah termasuk harga entrance ke Nami Island.  ( zipline + entrance) Disebabkan dalam pakej juga caj sudah termasuk entrance fee, so ada la double payment kat situ.  Sepatutnya tour guide pulangkan balik entrance fee kepada i, but tidak di pulangkan. 


Naik zipline ni sekejap je. memang tak sempat nak berasa teruja sebab sekejap sangat. lagi2 kalau u jenis sibuk dengan gadget or nak look good on camera masa tengah naik tu. sibuk naik bergambar / rakam, sampai tak sempat menghayati the ride. my advise, tinggalkan lah semuanya, & have fun masa naik tu.

BUT...tempoh nak menunggu naik tu punyalah lama! dalam que, i was the 2-3rd pax in line, pon i rasa lama gilaa beratur.  kalau you ikut pakej, kesian kepada orang lain yang terpaksa menunggu you kat Nami Island tu.










the famous nasi goncang. rasanya biasa-biasa sahaja. but luar biasa kalau u tengah lapar.





Tempat sewa basikal. we were given 1 hour lebih je kat sini selepas lunch untuk jalan-jalan, so boleh bayangkan tak betapa tak puas nya i tak boleh lama-lama kat Nami Island sedangkan malam tu tak ada activity pon, free and easy.

sempat sewa basikal for 1 hour, cepat-cepat pergi point yang penting je.








the famous place!






patung snowman kiss ni banyak merata kat sini. 






i posted this photo on my facebook then friends started to comment that i was lucky tak ramai orang masa tu. BUT NO!.... memang ramai je kat sini. kebetulan je masa i pergi tangkap pic tu tak ada orang.  #luckyme









You Might Also Like

0 comments