DAY 4, SEOUL, SOUTH KOREA

9:17 AM

Hi!

ok, gonna continue my Seoul post sementara mood masih ada! this post is all about shopping place, yang di bawa oleh our tour guide.



SOUVENIRS.
Tour guide kata tempat ni paling murah, but taktahu lah cause i did not shop anything there and tak plan to buy anything. just ronda-ronda kedai-kedai lain on that floor. semua jual barang yang sama. alamat i lupa catat hahaha, but bawah ada nama card. just google.

Tempat ni mengingatkan i pada Guangzhou. serupa je kedai-kedai nya. or kalau di Malaysia, di GM Chow Kit.









KERONGSANG

This floor penuh dengan seller kerongsang. ada silver sahaja, ada yang besi biasa sahaja, ikut suka nak pilih dan beli yang mana. I did not buy anything but my mom borong lah dia punya kerongsang. biasalah mak-mak,kan. hehehe sementara menunggu dia beli, i pon ronda-ronda sendiri sekitar that floor.

yang menarik, is their animal design. ada ular, scorpion, kucing..... ada juga bentuk payung, handbag....



setiap seller busy with their production. macam kilang kecil pon ada. 




so, this is the shop's business card. can come here kalau you guys tak ikut tour. but do keep in mind, tempat area sini banyak bangunan yang rupanya sama je daripada luar. takut sesat pula kalau 1st time datang. kedai souvenir tadi, bangunan sebelah sahaja. on the same level.



pintu hubungkan bangunan kedai kerongsang dan bangunan souvenirs tadi.





Next is, tempat beli seaweed. katanya sini halal. sedap! ada yang berperisa dan ada yang kosong sahaja. sorry, but lupa nak ambil alamat!   :(
but tempat nya sebelah bangunan borong kain, Kwang Jang Market.




Next, is Kwang Jang Market. kain cotton dalam RM40 sepasang. korean silk dalam rm 300 sepasang (* kalau tak silap..)



Itaewon tidak ada dalam itinerary tour, so you have to request your tour guide to bring you here. nasib dapat tour guide yang baik sudi bawa. First place is the Seoul Central Mosque.



Then last, is the Dongdaemon History & Cultural Park. Did not have a proper picture of it, sebab semua gambar i tangkap semuanya kabur.  -,-

belakang bangunan cantik ini, ada park yang penuh dengan bunga-bunga LED macam I-City.
bertentangan bangunan ini punya, ada tempat shopping HelloAPM. tempat ini sama macam GM Klang. nothing interesting, harga pon mahal.




Thats all! yeayyyy. habis all my 5 days 4 night trip to Seoul. wait for my last post, on where did we eat there, with pictures!   ;)




You Might Also Like

0 comments