PERTH, AUSSIE: DAY 2

10:10 PM



Day 2, we head north to the Pinnacles. Rented our car from Aries Car Rental. will blog about it in another post.


Our day started out from 

Perth  > Yanchep National Park  >  Pinnacles Desert  > The Lobster Shack  > Lake Thetis  > Lancelin Sand Dunes




Yanchep National Park


Stopped by Yanchep National Park to see kangaroos and koalas. Memang jumpa few wild kangaroos there tengah berehat. and went for a 1 hour jungle trail.


Ticket masuk Yanchep National Park boleh digunakan sekali untuk masuk Pinnacle Desert, so dont lose the receipt!


ada few jungle trail yang you boleh pergi, and we took the 1 hour punya trail just to enjoy the nature.













Pinnacles Desert


Spent around 1 hour je kat sini as it was toooo hot to stay longer. 





The Lobster Shack


A must go place as the lobster sangat sedap! mahal tu memang mahal, tak di nafikan but bukan makan setiap hari kan? :p


Ada lobster yang masak dengan wain so please tanya pekerja on which losbter you can order (for muslim) Tak banyak pilihan pon lobster dia, but jangan salah order pula.







Lake Thetis 


Lake ini dalam kawasan berdekatan dengan The Lobster Shake juga so alang-alang tu pergi singgah. Tidak ada jalan bertar, but jalan tanah. Kotor kereta sewa.






Lancelin Sand Dunes

BEST! but penat. ada lorry sewa board kat sini but we rented our boards from our hostel, at 10 aud each. Honestly, 1 board pon dah mencukupi untuk 2 orang. sebab memang penat.


some tips,

- bawa kereta masuk ke dalam sedekat yang mungkin ke sand dunes tu. but jaga-jaga jangan kereta masuk kawasan pasir.
- naik 1 board berdua, lagi best! and lagi laju.
- jangan pegang apa2 when you want to go down, terutama nya selfie stick! memang tak bergerak pon  board tu nanti.








Thats all for DAY 2. will continue more on next post. xoxo



You Might Also Like

0 comments