PERTH, AUSSIE DAY 7 ( FREMANTLE)

7:05 AM



FREMANTLE, WA


Fremantle town ini kecil sahaja rupanya but very nice, very beautiful, very warm type of town. Rasa macam hidup zaman dahulu kala. I love this place  :)

stayed here for 2 days 1 night pon sudah mencukupi, for me. will list down where we went;


DAY 2
  • Fremantle Market
  • Fremantle Round House
  • E Shed





FREMANTLE MARKET

From our hostel, we walk to the market since it is very near. Kalau sewa kereta, i am not sure where you can park, but free bus here banyak. I am actually surprise on how small this market is, because from reading it online, i assume it to be a very big market. We spent only 30 minutes in there.

** I have been to Central Market Hall, in Budapest, so i assume it to be that type of market.

But the sellers there are very friendly, very warm. i did have a quick chat with 1 of the sellers there about hari raya haji LOL. sebab at that time memang tengah hari raya pon.

souvenirs kat sana, nak kata murah, i did not find it cheap. but its a good place to spend your morning there strolling around tengok apa locals jual. and the place itself memang cantik, bangunan nya. I like!  :)

** did bump into a family of chinese malaysian here tengah bercuti. sempat chit chat sikit.




Dalam market ini, terbahagi pula kepada 2 bahagian. bahagian basah dan bahagian art / souvenirs.
Bahagian basah buka lebih awal, so we went to see fruits and memang tergoda dengan their strawberries.






FREMANTLE ROUND HOUSE

This place is family friendly and very nice beautiful place to see the beach below. Dont like history? then boleh jalan-jalan cuci mata sahaja. For me, boleh lah. menarik juga. This place is act is small prison. Setiap bilik ada penerangan nya, so boleh la baca sekejap.

Kebetulan when we went there, ada staff memberi sedikit penerangan about this place.

Senang sahaja datang sini sebab ada free bus service.




E SHED

Shed ini adalah macam gudang. ada banyak gudang kat situ, dibezakan dengan huruf. so E SHED ni, adalah gudang berhuruf E. ada gudang huruf A B C.... dan huruf-huruf lain. Opposite E SHED ni, ada port. boleh nampak kontena-kontena semua  :)

Honestly......for me....this place...sangat lah overated. by what i read on facebook travel page, Malaysians seems to love this place so much. what????

This is what i think. jangan marah ye. Gudang ini besar, but hanya 6-7 gerai sahaja di buka. itu pon Malaysians suka pergi sini sebab pekerja nya reti cakap bahasa melayu. price? cheap. yes cheap. but pilihan? tak ada pilihan sebab ada 3-4 kedai ini sahaja yang jual souvenirs. 

Gerai-gerai lain tak buka atau memang permanently closed. Kedai makanan pon sama, hanya ada 1 kedai sahaja yang seems to be ok.

...


another place you can add is Rainbow Container. but i didnt go there sebab..tak nampak apa yang menarik bout it.


thats all! hope you enjoy all my post bout this trip. tak sempat cover utara WA or Albany, sebab kekangan masa. but insyaallah, maybe next time? xoxo.





You Might Also Like

0 comments