END OF 2017

1:47 AM


my best nine of 2017, on instagram!
@amirah.azhari


SALAM! 


OMG! its already the end of 2017. kalau baca twitter orang lain, most of their 2017 macam tak berapa postive LOL but I AM THANKFUL that my 2017 is super duper best. or maybe i just terlebih bersyukur dengan apa yang mendatang.


nways, this is last year punya goal, can read HERE. Jom kita comparekan.

  • if you read, i ada 1 post yang masih betul update lagi that is my UMRAH POST. haha. dah nak masuk 2018, pon i masih belum update lagi. terkubur lah nampaknya.
  • my last day in India pon, i masih dan mungkin tidak akan updatekan sebab tidak ada apa yang menarik pon terjadi. 
  • same goes to Trip Balkan. ada lagi post yang tidak update, and i mungkin memang tak akan update, sebab malas.

OK! so, main goal untuk tahun depan is to still travel but mungkin akan kurangkan. sebab...i nak focus on making more money.  Setakat ini hanya plan untuk 1 trip sahaja. Ticket belum beli. myb 1-2 bulan sebelum fly baru beli.

Places i traveled throughout the year;

JANUARY              -   PATTAYA, THAILAND
MARCH                 -    SEOUL, SOUTH KOREA
APRIL                   -    KUCHING, SARAWAK
                            -    JANDA BAIK, PAHANG
MAY                      -    KUALA KANGSAR, PERAK
JULY                     -   MERSING, JOHOR.
AUGUST                -   PULAU KAPAS, TERENGGANU
                            -  TADOM HILL, BANTING
                            -  PERTH, AUSTRALIA
SEPTEMBER           -    PULAU PERHENTIAN
NOVEMBER            - PULAU PINANG
DECEMBER            - KASHMIR + GOLDEN TRIANGLE INDIA




What i achieved;
  • Masuk larian sorang-sorang, 5km Standard Chartered KL.
  • First time main paint ball.
  • bought abah a small car.
  • My 2nd 10KM run, PUMA Night Run.
  • My first 15KM run, Larian Sukan Sea. 
  • My first ever 21KM run, ya allah!!!!! haha Penang Bridge International Marathon.
hmmm i did not notice yang achievement i tahun ni is through running. padahal tak ada niat langsung nak run tahun ni.


soo proud of mahhhhselfff for running 21km, LOL!





and, i berhenti kerja di Shah Alam. sebab ulang alik Banting-Shah Alam sangat lah memenatkan. sekarang ni duduk rumah, goyang kaki balik seperti tahun tahun lepas. 


So, my goal for next year ;
  • TO SWIM WITH MANTA RAYS. rasanya dah 3 tahun goal ni tak tercapai   :(   nak swim tau, bukan nak tengok dari dalam sampan / boat.
  • Insyaallah, myb umrah again, kot?
  • kumpul banyak banyak banyak banyak DUIT. sebab all starts with money.
  • to learn how to PLAN. Planning and managing is very important in life.
  • to travel to an island. been thinking of Koh Lipe lately.
  • jodoh datang? ahaks.


** to go skydving / bungy jumpa / Bohey Dulang dah terkeluar daripada goal, sebab...tak berminat dah.   :'(



thats all!! hoping for the best in 2018 insyaallah!

XOXO









You Might Also Like

0 comments