YOUGOV - Make money with answering online survey.

9:32 PM

YouGov- Make Money With Answering Online Survey


To be honest, when i first registered, i ingat benda ni scam. tang mana lah aku nak jawab survey, lepas tu dapat duit. But benda free, register jelah. Lagipon jawab survey je pon, takada kesan dalam hidup.

Sangat sangat sangat simple! Every month, YouGov akan email you a survey. and you kena jawab survey tu. ada survey yang pendek, contoh nya tentang diri kita dan ada survey yang panjang, tentang macam-macam topic. mostly on advertising, brands, instafamous, and issue-issue terkini.

Sebagai permulaan, YouGov mungkin akan email hanya 1 survey per month. but for me, because i dah lama menjawab their survey, so i akan dapat dalam 2 or 3 survey, per month

1 survey will get you 60 - 150 points. you kena kumpul points, to redeem the money. min 5000 points.  ok?




pic below is an example of their email yang i dapat bila ada survey baru yang perlu di jawab.





ini adalah contoh soalan yang di berikan dalam survey.




bila sudah habis menjawab semua soalan, boleh check your balance.




this is when i achieve my min 5000 points, untuk membolehkan i redeem my money.




ada beberapa pilihan selain daripada you nak duit. ada pilihan untuk top up, or big points, or derma ke unicef.  but me being me, of course la nak duit.



fill in your details. simple. just pastikan email paypal you betul.









PAYMENT RECEIVED.

on 8 March, i received a notification email from Paypal saying that YouGov already transfer the money to me. and memang dapat duit tu, in my account.   :)







INTERESTED?
sign up HERE 






Thats all, hope this helps. at least dapat la duit sikit daripada tak dapat apa-apa kan hehe. 
jawab survey je pon.






You Might Also Like

0 comments