Philips Consumer Care, Malaysia

by - 8:27 AM


Meh la aku cerita tentang aku hantar steam iron aku ke pusat service Philips. Post travel lain aku malas nak update, sebab mood takde. sorry! tengok la, ada masa nanti, i update ye.


so, weekend hari tu my steam iron tetiba tak keluarkan steam. Iron tu masih panas but without the steam, pakaian still akan kedut. useless lah kalau begitu. senang je nak cari tempat ini, kat PJ. 

Lot 2C, Jalan Kilang 51/206, Seksyen 51, Petaling Jaya, Selangor

I got there Monday (24 Feb 2020) afternoon, was greeted by a very helpful staff.  Ada computer where you kena masukkan nama and your phone number, then akan generate number giliran. kena catat or take photo sendiri number giliran, to save paper! cool!




Lepas ambil number giliran, tunggu for your number. Semasa i datang, tak berapa ramai orang. 
I got the same staff yang greet i masuk tadi. Chinese guy, di kaunter number 4. pantas betul dia buat kerja. Tiba giliran i, dia catat number siri di bawah iron. Then started to key in some data.




This is my iron. Meh la i cerita sikit ye, sebab i agak berpuas hati la dengan iron ni, hahahaaaa! I got this in 2018, for FREE. yes, FREE. Philips hantar iron ni kat aku untuk aku guna and suruh bagi feedback. As part of their survey. so when i got this iron, i just receive the iron sahaja tanpa board + tanpa apa apa document atau pon warranty.

  • Tidak perlu tukar temperature. Iron lah material apa pon, cotton ka, jeans ka, tudung mahal ka, tekan je 1 butang then dia akan adjust sendiri temperature. 
  • No burning. maksudnya, time ko iron tu ko letak je iron tu atas baju, memang tak akan berlubang iron board ko or baju ko. canggih kan!
  • Kalau terlupa tutup, iron akan auto tutup selepas beberapa minit. 
  • Easy gliding. nak iron, smooth je!
  • Boleh iron baju yang tergantung, tak semesti nya iron atas board.



so, masa i hantar tu i tak ada apa-apa document. but bila the staff check dalam their system, rupa-rupanya, iron tu under warranty lagi, 24 bulan.

Malam pada hari yang sama i hantar, i dapat SMS mengatakan iron dah siap repair dan boleh collect esok. Esok nya pula, i dapat whatsapp pula, inform suruh collect.


Hari ini, Rabu (26 Feb 2020) i datang lah collect. Masalah iron i tak keluar steam, sebab ada benda hitam apa ntah dalam iron tu rosak. tu je. dah di perbetulkan dah. 

Pada masa yang sama i collect iron i, i datang sekali bawa iron kawan mama juga. Iron dia pon sama, steam tak keluar.  Hari ini i datang, ramai pula orang kat sana, kebanyakkan masalah yang sama, steam tak keluar.   =(




but iron kawan mama ni, dah habis warranty. so kalau you bawa steam iron you yang sudah habis warranty, staff akan dapatkan owner punya name + phone number + addresss

kemudian dia akan tanya, bersetujukah untuk repair jika kos repair bawah RM300? kalau setuju, boleh hantar repair. jika tidak setuju, then boleh la bawa balik iron tu. tu je.

kalau tak silap, market price iron ni around RM1.7K kot. sekarang dah turun harga sikit lah sebab ada modal baru. kalau repair around RM300, ok lah ek? ntah la.

Time i datang tu, i tak ada details owner (kawan mama). contacted dia few times but tak berangkat. so staff kata, dorang terima je iron tu, then akan check the problem. then staff akan call the owner untuk confirmkan nak repair ke tak.




thats all!  xoxo




You May Also Like

0 comments